Produkter

 

Vi säljer naturbeteskött från egen produktion.

Köttet är från ca 24-månaders stutar och kvigor, av köttras, från egen uppfödning. Djuren går på bete och håller Vendelsjöns strandängar öppna under sommaren. På vintern äter de grovfoder, dvs hö och ensilage. De växer långsamt vilket ger en väldigt fin köttkvalitet.

logo_kravNy.gif    

Djuren slaktas på Strömsbergs slakteri, norr om Tierp, och hängmöras i ca två veckor innan styckning. Köttet är grovstyckat, vakuumförpackat och uppmärkt. Köttfärsen kommer i paket om 5 kg. Köttet hämtas här på gården eller levereras till upphämtningsplats efter överenskommelse (Uppsala/Tierp med omnejd).

Köttet säljs i lådor om följande kvantiteter:

1/4-del (ca 40-50 kg)
1/8-del (ca 20-25 kg)
1/16-del (ca 10-12 kg)

Vi säljer vanligtvis kött en gång på våren, feb-mars, runt midsommar och en gång på hösten.